Після вивчення теми ви маєте вміти:
називати:
- органічні речовини, що входять до складу організмів;
наводити приклади:
- застосування ферментів у господарської діяльності людини;
характеризувати:
- будову, властивості та біологічну роль ліпідів (жирів, фосфоліпідів, стероїдів);
- будову, властивості та біологічну роль моносахаридів (рибози, дезоксирибози, глюкози);
- будову, властивості та біологічну роль амінокислот і нуклеотидів;
- будову, властивості та функції полісахаридів, білків і нуклеїнових кислот;
- структурні рівні організації білків;
пояснювати:
- роль АТФ в життєдіяльності організмів;
- роль нуклеїнових кислот у спадковості та мінливості організмів;
спостерігати та описувати:
- властивості органічних молекул;
- дію ферментів;
- розв’язує:
- елементарні вправи з молекулярної біології (моделювання реплікації, транскрипції);
дотримуватися правил:
- техніки безпеки при виконанні лабораторних і практичних робіт;
- використання різних хімічних речовин, які можуть впливати на життєдіяльність людини в побуті, у виробничий діяльності;
робити висновок:
- про єдність хімічного складу організмів.
Немає коментарів:
Дописати коментар